GŁÓWNE INFORMACJE:

Nr ewidencyjny:
85500611

Branża:
Produkcja

Zarobki:
-

Lokalizacja:
Polska, warmińsko-mazurskie, Olsztyn

Ważne do:
2025-07-25

Rodzaj umowy:
umowa o pracę
Dodatkowe informacje:
Główny Technolog/Dyrektor NPD
Miejsce pracy: okolice Olsztyna
Zadania:
• Tworzenie oferty oraz organizacja procesu rozwoju nowych produktów
• Stworzenie i zarządzanie bazą funkcjonujących specyfikacji produktów, tworzenie nowych specyfikacji dla klientów firmy
• Ścisła współpraca z pracownikami Działu Handlowego w trakcie wprowadzania nowych produkcji oraz w trakcie wprowadzania nowego produktu
• Wizyty u klientów, przeprowadzanie prezentacji produktowych, wsparcie handlowców z zakresu technologii i produkcji, opracowywanie i nadzorowanie przygotowania prób technologicznych dla klientów
• Zarządzanie Działem R&D
• Tworzenie dokumentacji technologicznej (receptury, składy na etykiety, instrukcje technologiczne itp.)
• Praca nad opracowywaniem i wdrażaniem nowych wyrobów oraz doskonalenie produktów już istniejących
• Zarządzanie materiałami dodatkowymi - składnikami receptur produktów NPD, np. przyprawy
• Przygotowywanie planu prób technolog. wg. ustaleń z Działem Handlowym i Produkcją
• Przygotowywanie ocen prób wraz z prowadzeniem na bieżąco po ocenie dokumentacji z oceny
• Nadzorowanie pierwszych produkcji asortymentu wdrażanego na zgodność z założeniami technologicznymi i wymaganiami jakościowymi
• Ocena technologiczna i jakościowa pierwszej produkcji wraz z przygotowaniem raportu z danymi dotyczącymi wydajności technologicznej i pracochłonności, oraz zużycia materiałów do produkcji – porównanie do założeń projektowych
• Analiza efektywności oraz optymalizacja parametrów procesu produkcyjnego pod kątem jakości produktu, wydajności procesu i obniżania kosztów wytwarzania wspólnie z innymi członkami zespołu; podejmowanie decyzji odnośnie modyfikacji, usprawnień itd.
Wymagania:
• Wykształcenie minimum średnie, preferowane: technolog żywności lub pokrewne
• Znajomość języka angielskiego – B2/C1
• Doświadczenie na podobnym stanowisku w branży mięsnej (preferowane produkty convenience)
• Doświadczenie w opracowywaniu i wdrażaniu nowych produktów
• Zdolności organizacyjne, rzetelność, odpowiedzialność
Oferta:
• Zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę
• Wynagrodzenie adekwatne do posiadanego doświadczenia i umiejętności
• Niezbędne narzędzia pracy
• Możliwość rozwoju zawodowego
• Pracę w zgranym zespole
• Wsparcie w relokacji
Miejsce pracy: okolice Olsztyna
Zadania:
• Tworzenie oferty oraz organizacja procesu rozwoju nowych produktów
• Stworzenie i zarządzanie bazą funkcjonujących specyfikacji produktów, tworzenie nowych specyfikacji dla klientów firmy
• Ścisła współpraca z pracownikami Działu Handlowego w trakcie wprowadzania nowych produkcji oraz w trakcie wprowadzania nowego produktu
• Wizyty u klientów, przeprowadzanie prezentacji produktowych, wsparcie handlowców z zakresu technologii i produkcji, opracowywanie i nadzorowanie przygotowania prób technologicznych dla klientów
• Zarządzanie Działem R&D
• Tworzenie dokumentacji technologicznej (receptury, składy na etykiety, instrukcje technologiczne itp.)
• Praca nad opracowywaniem i wdrażaniem nowych wyrobów oraz doskonalenie produktów już istniejących
• Zarządzanie materiałami dodatkowymi - składnikami receptur produktów NPD, np. przyprawy
• Przygotowywanie planu prób technolog. wg. ustaleń z Działem Handlowym i Produkcją
• Przygotowywanie ocen prób wraz z prowadzeniem na bieżąco po ocenie dokumentacji z oceny
• Nadzorowanie pierwszych produkcji asortymentu wdrażanego na zgodność z założeniami technologicznymi i wymaganiami jakościowymi
• Ocena technologiczna i jakościowa pierwszej produkcji wraz z przygotowaniem raportu z danymi dotyczącymi wydajności technologicznej i pracochłonności, oraz zużycia materiałów do produkcji – porównanie do założeń projektowych
• Analiza efektywności oraz optymalizacja parametrów procesu produkcyjnego pod kątem jakości produktu, wydajności procesu i obniżania kosztów wytwarzania wspólnie z innymi członkami zespołu; podejmowanie decyzji odnośnie modyfikacji, usprawnień itd.
Wymagania:
• Wykształcenie minimum średnie, preferowane: technolog żywności lub pokrewne
• Znajomość języka angielskiego – B2/C1
• Doświadczenie na podobnym stanowisku w branży mięsnej (preferowane produkty convenience)
• Doświadczenie w opracowywaniu i wdrażaniu nowych produktów
• Zdolności organizacyjne, rzetelność, odpowiedzialność
Oferta:
• Zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę
• Wynagrodzenie adekwatne do posiadanego doświadczenia i umiejętności
• Niezbędne narzędzia pracy
• Możliwość rozwoju zawodowego
• Pracę w zgranym zespole
• Wsparcie w relokacji
Rodzaj umowy:
umowa o pracę
Zmianowość:
Brak
System wynagradzania:
Brak
Ogłoszenie o pracy tymczasowej:
Nie

Powyższe ogłoszenie o pracę nie jest zweryfikowane przez Urząd Pracy. Wszelkie ryzyko związane z wykorzystaniem informacji zawartej w ogłoszeniu ponoszą użytkownicy.