GŁÓWNE INFORMACJE:






Dodatkowe informacje:
Kucharz / Kucharka
Miejsce pracy: SłupcaTwój zakres obowiązków
Zakres obowiązków na stanowisku Zastępca Szefa Kuchni
1. Wykonywać polecenia przełożonych
2. Przestrzegać zasad higieny, BHP i Ppoż. na terenie kuchni i całego zakładu pracy
3. Przestrzegać podstawowych zasad systemu HACCP
4. Przestrzegać zasad i regulamin funkcjonujący w miejscu pracy
5. Przeprowadzanie szkoleń w zakresie pracy, obowiązków, czuwanie nad nowo przyjętymi pracownikami, stażystami i praktykantami.
6. Zarządzanie i nadzór nad zespołem pracowniczym kuchni
7. Stosowanie się do założeń systemu „food cost”
8. Kontrola grafików dla działu kuchni
9. Co miesięczna inwentaryzacja stanów magazynowych.
10. Nadzór nad bieżącą produkcją gastronomiczną oraz planowanie i przygotowywanie przyszłych zleceń
11. Racjonalna polityka bieżących i planowanie przyszłych zakupów dla potrzeb produkcji gastronomicznej pod nieobecność szefa kuchni
12. Kontrola ilości towaru spożywczego w poszczególnych magazynach, składanie zamówień i ich realizacja pod nieobecność szefa kuchni.
13. Kontrola zgodności zrealizowanych zamówień, weryfikacja faktur VAT
14. Dbałość o jakość potraw oraz nadzór nad ich przygotowywaniem i wydawaniem zgodnie z ustalonymi recepturami
15. Nadzór nad czystością i ładem na terenie kuchni oraz magazynów
Zakres obowiązków na stanowisku Kucharz
1. Wykonywanie poleceń przełożonych
2. Przestrzeganie zasad higieny, BHP i Ppoż. na terenie kuchni i całego zakładu pracy
3. Przestrzeganie podstawowych zasad systemu HACCP
4. Odpowiednio do powierzonych zadań przygotować stanowisko i miejsce pracy
5. Sprawdzać i kontrolować przygotowaną produkcję na dzień bieżący wraz z rezerwacjami
6. Sprawdzać i kontrolować ilości towaru w poszczególnych magazynach
7. Sprawdzać każdą potrawę przed wydaniem pod względem organoleptycznym i smakowym i w razie potrzeby przygotowania potrawy nowej i odpowiadającej normom smakowym i wizualnym
8. Wydawać polecenia pomocom kuchennym związanymi z ich obowiązkami
9. Prowadzić i notować codziennie ewidencję śniadań, obiadów pracowniczych, protokołu strat, raport produkcji i przekazywać je szefowi kuchni lub zastępcy
10. Współpracować i przekazywać niezbędne informacje między kelnerem, a kuchnią
Nasze wymagania
- Czego wymagamy:
- DOŚWIADCZENIA NA STANOWISKU SAMODZIELNY KUCHARZ/ZASTĘPCA SZEFA KUCHNI min. 2 lata
- DYSPOZYCYJNOŚCI min. 5 dni w tygodniu ( szczególnie w weekendy )
- ZAANGAŻOWANIA W PRACĘ NA KUCHNI oraz pomoc szefowi kuchni we wdrażaniu nowych pomysłów
- AKTUALNYCH BADAŃ SANEPIDOWSKICH
- znajomość systemu HACCP
To oferujemy
- Co zapewniamy:
- umowę o pracę bądź B2B
- prowizja od uzyskanego przychodu
- podział napiwków na całą kuchenną ekipę
- MIŁĄ I PRZYJAZNĄ ATMOSFERĘ
- szczególnie pozytywne podejście do pracownika
- możliwość zakwaterowania bądź zwrot kosztów dojazdów
O nas
Zatrudnimy kucharzy i zastępcę szefa kuchni w restauracji ATTA przy athotel35 nad Jeziorem Słupeckim -obok słynnej promenady z nagrodzonymi pomostami, którym zachwycił się świat.
ATTA to nowoczesna kuchnia czerpiąca z tradycji, nawiązująca do natury.
Szukamy osoby z doświadczeniem, która po zapoznaniu się z obowiązującą kartą podejmie wyzwanie na stanowisku samodzielnego kucharza na każdej z wyznaczonej sekcji.
Może czekamy właśnie na Ciebie !
Osoby zainteresowane prosimy o składanie ofert zawierających:• CV z informacjami umożliwiającymi ocenę spełnienia stawianych wymagań
• Oświadczenie o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do procesu rekrutacji (Dz. U. nr 133 poz. 883 z 1997r.)
Ogłoszenie o pracy tymczasowej:
