GŁÓWNE INFORMACJE:

Nr ewidencyjny:
83218416

Branża:
Hotelarstwo/Turystyka/Katering

Zarobki:
-

Lokalizacja:
Polska, łódzkie, Buczek

Ważne do:
2025-05-17

Rodzaj umowy:
umowa o pracę
Dodatkowe informacje:
Twój zakres obowiązków
- Przygotowywanie posiłków zgodnie z ustalonym menu
- Planowanie menu i kupowanie składników
- Przygotowywanie składników do potraw, w tym mięsa, ryb, warzyw, owoców i innych produktów spożywczych
- Gotowanie i pieczenie potraw zgodnie z przepisami i standardami jakości
- Wykorzystywanie różnych technik kulinarnych, takich jak smażenie, duszenie, gotowanie na parze, grillowanie i inne
- Przygotowywanie sosów, zup, dań z mięsa, ryb i warzyw
- Odpowiedzialność za utrzymanie czystości i porządku w kuchni oraz przestrzeganie norm BHP
- Sporządzanie dokumentacji dotyczącej gospodarki magazynowej i kosztów prowadzenia kuchni
- Zarządzanie zespołem pomocników kucharza, nadzorowanie ich pracy i szkolenie w zakresie technik kulinarnych
- Zapewnienie wysokiej jakości produktów i usług, w tym estetycznego wyglądu potraw i ich smaku.
Nasze wymagania
- Kreatywność, wyczucie smaku i estetyki.
- Otwartość na nowe wyzwania.
- Doświadczenia w pracy jako kucharz/kucharka lub w pokrewnej branży.
- Znajomości różnych rodzajów kuchni, technik gotowania oraz wiedzy o składnikach i ich kombinacji.
- Umiejętności organizacyjne i szybkie reagowanie na zamówienia i zmieniające się sytuacje w kuchni.
- Czystości i higieny w miejscu pracy oraz przestrzeganie zasad BHP.
- Zdolności pracy w zespole oraz komunikacyjne, umiejętności wyrażania swojego zdania i słuchania innych.
- Dużej elastyczności pracy oraz gotowości do pracy w różnych godzinach oraz w warunkach związanych z ruchem turystycznym w sezonie letnim.
To oferujemy
- praca w wyjątkowym, luksusowym miejscu (butikowy pensjonat i jedyna tego typu w Polsce szkoła gotowania)
- zgrany zespół
- wsparcie w realizacji i rozwoju własnych pomysłów zawodowych
- elastyczność w ustalaniu grafiku pracy
- możliwość prowadzenia szkoleń kulinarnych
- udział w szkoleniach kulinarnych organizowanych przez zaproszonych szefów kuchni
Benefity
- zniżki na firmowe produkty i usługi
- spotkania integracyjne
- kawa / herbata
- parking dla pracowników
- paczki świąteczne
O nas
FARMA BII to butikowy, luksusowy pensjonat w pobliżu lasu.
Prowadzimy własną szkołę gotowania - jako prowadzących zapraszamy najlepszych szefów kuchni w Polsce.
Uprawiamy własny ogród, chodzimy na grzyby i stawiamy na lokalne produkty.
Dojazd: ok 20 km z Łodzi, ok 1h trasą A2 z Warszawy.
- Przygotowywanie posiłków zgodnie z ustalonym menu
- Planowanie menu i kupowanie składników
- Przygotowywanie składników do potraw, w tym mięsa, ryb, warzyw, owoców i innych produktów spożywczych
- Gotowanie i pieczenie potraw zgodnie z przepisami i standardami jakości
- Wykorzystywanie różnych technik kulinarnych, takich jak smażenie, duszenie, gotowanie na parze, grillowanie i inne
- Przygotowywanie sosów, zup, dań z mięsa, ryb i warzyw
- Odpowiedzialność za utrzymanie czystości i porządku w kuchni oraz przestrzeganie norm BHP
- Sporządzanie dokumentacji dotyczącej gospodarki magazynowej i kosztów prowadzenia kuchni
- Zarządzanie zespołem pomocników kucharza, nadzorowanie ich pracy i szkolenie w zakresie technik kulinarnych
- Zapewnienie wysokiej jakości produktów i usług, w tym estetycznego wyglądu potraw i ich smaku.
Nasze wymagania
- Kreatywność, wyczucie smaku i estetyki.
- Otwartość na nowe wyzwania.
- Doświadczenia w pracy jako kucharz/kucharka lub w pokrewnej branży.
- Znajomości różnych rodzajów kuchni, technik gotowania oraz wiedzy o składnikach i ich kombinacji.
- Umiejętności organizacyjne i szybkie reagowanie na zamówienia i zmieniające się sytuacje w kuchni.
- Czystości i higieny w miejscu pracy oraz przestrzeganie zasad BHP.
- Zdolności pracy w zespole oraz komunikacyjne, umiejętności wyrażania swojego zdania i słuchania innych.
- Dużej elastyczności pracy oraz gotowości do pracy w różnych godzinach oraz w warunkach związanych z ruchem turystycznym w sezonie letnim.
To oferujemy
- praca w wyjątkowym, luksusowym miejscu (butikowy pensjonat i jedyna tego typu w Polsce szkoła gotowania)
- zgrany zespół
- wsparcie w realizacji i rozwoju własnych pomysłów zawodowych
- elastyczność w ustalaniu grafiku pracy
- możliwość prowadzenia szkoleń kulinarnych
- udział w szkoleniach kulinarnych organizowanych przez zaproszonych szefów kuchni
Benefity
- zniżki na firmowe produkty i usługi
- spotkania integracyjne
- kawa / herbata
- parking dla pracowników
- paczki świąteczne
O nas
FARMA BII to butikowy, luksusowy pensjonat w pobliżu lasu.
Prowadzimy własną szkołę gotowania - jako prowadzących zapraszamy najlepszych szefów kuchni w Polsce.
Uprawiamy własny ogród, chodzimy na grzyby i stawiamy na lokalne produkty.
Dojazd: ok 20 km z Łodzi, ok 1h trasą A2 z Warszawy.
Rodzaj umowy:
umowa o pracę
Zmianowość:
Brak
System wynagradzania:
Brak
Ogłoszenie o pracy tymczasowej:
Nie

Powyższe ogłoszenie o pracę nie jest zweryfikowane przez Urząd Pracy. Wszelkie ryzyko związane z wykorzystaniem informacji zawartej w ogłoszeniu ponoszą użytkownicy.