GŁÓWNE INFORMACJE:

Nr ewidencyjny:
86344374

Branża:
Hotelarstwo/Turystyka/Katering

Zarobki:
od 31,00 PLN

Lokalizacja:
Polska, zachodniopomorskie, myśliborski, Barlinek

Ważne do:
2025-08-07

Rodzaj umowy:
umowa o pracę
Obowiązki:
1. Przygotowanie potraw i napojów
Sporządzanie dań zgodnie z recepturami, normami gastronomicznymi oraz zasadami racjonalnego żywienia.
Dobór surowców oraz technik kulinarnych odpowiednich do rodzaju potraw.
Przygotowanie potraw kuchni tradycyjnej, regionalnej oraz innych kuchni świata.
2. Organizacja pracy na stanowisku
Przygotowanie i organizacja stanowiska pracy przed rozpoczęciem produkcji.
Planowanie kolejności wykonywania czynności kuchennych.
Prowadzenie gospodarki magazynowej w obrębie kuchni (np. inwentaryzacja, zamawianie produktów, kontrola świeżości i przydatności).
3. Przestrzeganie zasad higieny i bezpieczeństwa
Przestrzeganie procedur systemu HACCP.
Zachowanie wysokich standardów sanitarnych podczas pracy.
Obsługa sprzętu kuchennego zgodnie z zasadami BHP i instrukcjami obsługi.
4. Współpraca z zespołem
Koordynacja pracy z innymi członkami zespołu kuchennego (pomocnikami, kucharzami, kelnerami).
Przekazywanie informacji dotyczących menu, dostępności produktów i ewentualnych zmian.
5. Dekorowanie i wydawanie dań
Estetyczne i zgodne z obowiązującymi standardami dekorowanie potraw.
Wydawanie gotowych dań zgodnie z zamówieniami i harmonogramem pracy.
6. Dbanie o sprzęt i narzędzia kuchenne
Czyszczenie i konserwacja sprzętu kuchennego po zakończeniu pracy.
Zgłaszanie usterek lub awarii przełożonemu.
7. Podnoszenie kwalifikacji
Udział w szkoleniach branżowych i doskonalących.
Śledzenie trendów kulinarnych i wdrażanie nowoczesnych technik gotowania.
Sporządzanie dań zgodnie z recepturami, normami gastronomicznymi oraz zasadami racjonalnego żywienia.
Dobór surowców oraz technik kulinarnych odpowiednich do rodzaju potraw.
Przygotowanie potraw kuchni tradycyjnej, regionalnej oraz innych kuchni świata.
2. Organizacja pracy na stanowisku
Przygotowanie i organizacja stanowiska pracy przed rozpoczęciem produkcji.
Planowanie kolejności wykonywania czynności kuchennych.
Prowadzenie gospodarki magazynowej w obrębie kuchni (np. inwentaryzacja, zamawianie produktów, kontrola świeżości i przydatności).
3. Przestrzeganie zasad higieny i bezpieczeństwa
Przestrzeganie procedur systemu HACCP.
Zachowanie wysokich standardów sanitarnych podczas pracy.
Obsługa sprzętu kuchennego zgodnie z zasadami BHP i instrukcjami obsługi.
4. Współpraca z zespołem
Koordynacja pracy z innymi członkami zespołu kuchennego (pomocnikami, kucharzami, kelnerami).
Przekazywanie informacji dotyczących menu, dostępności produktów i ewentualnych zmian.
5. Dekorowanie i wydawanie dań
Estetyczne i zgodne z obowiązującymi standardami dekorowanie potraw.
Wydawanie gotowych dań zgodnie z zamówieniami i harmonogramem pracy.
6. Dbanie o sprzęt i narzędzia kuchenne
Czyszczenie i konserwacja sprzętu kuchennego po zakończeniu pracy.
Zgłaszanie usterek lub awarii przełożonemu.
7. Podnoszenie kwalifikacji
Udział w szkoleniach branżowych i doskonalących.
Śledzenie trendów kulinarnych i wdrażanie nowoczesnych technik gotowania.
Dodatkowe informacje:
Dodatkowe informacje o stanowisku:
Wymagane dokumenty: CV, książeczka sanepidowska.
Ilość oferowanych miejsc pracy:
3
Rodzaj umowy:
umowa o pracę
Zmianowość:
dwie zmiany
System wynagradzania:
czasowy ze stawką godzinową
Ogłoszenie o pracy tymczasowej:
Nie

Powyższa oferta pracy jest zweryfikowana przez Powiatowy Urząd Pracy.
Kontakt:
Pracodawca:
kontakt przez OHP
Sposob aplikowania:
kontakt przez OHP
Adres urzędu pracy:
Św. Bonifacego 36, 74-320 Barlinek, powiat: myśliborski, woj: zachodniopomorskie
E-mail ze strony urzędu:
mck.barlinek@zachodniopomorska.ohp.pl
kontakt przez OHP
Sposob aplikowania:
kontakt przez OHP
Adres urzędu pracy:
Św. Bonifacego 36, 74-320 Barlinek, powiat: myśliborski, woj: zachodniopomorskie
E-mail ze strony urzędu:
mck.barlinek@zachodniopomorska.ohp.pl